"Παραμυθοσάββατα": Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τα Παραμυθοσάββατα είναι ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών, που εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας.

Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 12:00: Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο Σχολείο, της Helen Stephens
Στο πρώτο εργαστήριο της νέας σχολικής χρονιάς υποδεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους με μια τρυφερή ιστορία που θα τους προετοιμάσει για την έναρξη του σχολείου! Μπορεί ένα λιοντάρι να κρυφτεί στο σχολείο; Πόσες κρυψώνες μπορεί να βρει; Τι συναρπαστικό θα του συμβεί; Σας περιμένουμε για δημιουργικές αφηγήσεις στο Μουσείο μας, πολλά παιχνίδια και… λιονταροκατασκευές!

Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12:00: Ο κλέφτης των φύλλων, της Alice Hemming
Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ένας σκίουρος πολύ θυμωμένος! Μέχρι χθες το δέντρο του ήταν γεμάτο φύλλα, όμως τώρα κάποια λείπουν… Τι να έχει συμβεί; Ποιος έκλεψε τα φύλλα; Τι συμβαίνει στη φύση όταν αλλάζουν οι εποχές; Μια συναρπαστική ιστορία για τις εναλλαγές των εποχών γίνεται αφορμή για συναρπαστικά παιχνίδια με στοιχεία sensory play και πολύχρωμες κατασκευές.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 12:00: Κουκούτσης και Αβγούλα, του Alex Latimer
Το Σάββατο αυτό σας περιμένουμε για μια υπέροχη ιστορία που υμνεί τη φιλία, με πρωταγωνιστές δύο πραγματικούς φίλους, τον Κουκούτση και την Αβγούλα, που όσο και αν η ζωή τους προχωράει και αλλάζει εκείνοι βρίσκουν πάντα τον τρόπο να συναντηθούν ξανά. Παράλληλα θα παίξουμε και θα δημιουργήσουμε ξεχωριστές κατασκευές!

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 12:00: Μια σκούπα, μα τι σκούπα!, της Julia Donaldson
Μια μαγισσούλα παρέα με τη γάτα της πετούν με τη μαγική σκούπα και μας ταξιδεύουν. Η αφήγηση της τρυφερής αυτής ιστορίας, γεμάτη χιούμορ και αγωνία θα γίνει η αφορμή για πολλές μαγισσοκατασκευές, messy play και δημιουργικές δραστηριότητες με άρωμα Halloween.

  • Κόστος συμμετοχής: 12€ (Ο κύκλος 4 εργαστηρίων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 40€ / Έκπτωση 10% για αδέρφια)
  • Οι θέσεις είναι περιορισμένες
  • Προτεραιότητα σε κρατήσεις κύκλων
  • Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
  • Διάρκεια 60 λεπτά
  • Σε περίπτωση μη συμμετοχής στο εργαστήριο, αναπλήρωση γίνεται μόνο στο αμέσως επόμενο.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Αγίας Φιλοθέης 17, Αθήνα 105 56
Τηλ: 2103250341