Το παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης έρχεται στο Ωδείο Αθηνών (21-22/9)

Το παιδικό Φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι και φέτος γεγονός! Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το Μουσείο δημιουργεί ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ τεχνών, εκτός των χώρων του, προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά.

Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το δεύτερο Cycladic Kids Festival στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών, εντάσσοντας για πρώτη φορά δράσεις για παιδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη.

Παιδιά και έφηβοι 2 έως 18 ετών καλούνται να συμμετέχουν και φέτος με ελεύθερη είσοδο, στο πιο δημιουργικό σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας!

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το Ωδείο Αθηνών, ως κεντρικός χώρος του φεστιβάλ, θα φιλοξενήσει παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου, κουκλοθέατρου, αφηγήσεις και εικαστικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια, ενώ το Λύκειο του Αριστοτέλη θα λειτουργήσει ως ειδικός χώρος για πρωτότυπες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Παράλληλα, στο Ωδείο Αθηνών θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα και τους νικητές τους φετινού, 11ου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων» που συγκέντρωσε 12.000 συμμετοχές!

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι Μέγας Δωρητής, η Eurolife FFH Στρατηγικός Συνεργάτης και η Coral Mεγάλος Χορηγός.

Συμμετέχουν: Archaeostoryteller Θόδωρος Παπακώστας / Cinemathesis / El Sistema Greece & Νάντια Κοντογεώργη / FLUX Laboratory / Tind Silkscreen / Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού - Network for Children's Rights / Kalamata International Dance Festival / Μικρό Εθνικό Θέατρο / National Theatre of Greece / Κόκκινη Αλεπού / Vitoria Kotsalou / Λυρίστες του Ορφέα / Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής / Αφού Κούκλο-θεατρική Ομάδα / Karpos / Athens International Children's Film Festival / Ελληνικό Παιδικό Μουσείο / Hellenic Children's Museum / Στενός Γιώργος / Δραματική Σχολή και Σχολή Χορού Ωδείου Αθηνών   Ωδείον Αθηνών - Athens Conservatoire Athens Conservatoire.

  • Σάββατο 21/09, 11:00 – 21:00
  • Κυριακή 22/09, 11:00 – 18:00  
  • Ωδείο Αθηνών (είσοδος από οδό Ρηγίλλης)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ