Eργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά 7-11 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Πώς μπορούν τα παιδιά να επηρεάσουν θετικά το μέλλον του κόσμου στον οποίο ζουν; Ποιο στοιχείο ακριβώς καθιστά μια πόλη πράσινη; Τα νέα υλικά, οι προηγμένες τεχνολογίες ή οι διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης με τη φύση και τις υποδομές;

Θέτοντας στο επίκεντρο αυτά τα ερωτήματα, το εργαστήριο αρχιτεκτονικής "Φαντάζομαι τους χώρους που κατοικώ" καλεί τα παιδιά να φανταστούν και να επανασχεδιάσουν τους χώρους της καθημερινότητάς τους σύμφωνα με τις βασικές αρχές της βιωσιμότητας. Θα ασχοληθούμε με χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, όπως σπίτια, σχολεία, παιδικές χαρές, πλατείες και πάρκα, και με τη φαντασία των παιδιών, θα επιχειρήσουμε να τους μετατρέψουμε σε πιο βιώσιμους.

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν, ακόμη, βασικούς τρόπους αρχιτεκτονικής αναπαράστασης όπως κατόψεις, κολάζ και σχέδιο. Με ένα σύνολο προσχεδίων και εργαλείων, οι μικροί μας αρχιτέκτονες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν με το σχεδιασμό του χώρου που θα επιλέξουν.

Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να αποκαλύψει πρωτότυπες χωρικές διαμορφώσεις δίνοντας στα παιδιά τον πρώτο λόγο για το σχεδιασμό του μελλοντικού τους περιβάλλοντος.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Aka Architecture Kids Athens

Σάββατο 21 & Κυριακή 22/9

  • 17.00-17.40
  • 17.45-18.30
  • 18.35-19.15

Μεσογειακός Κήπος

  • Για παιδιά 7 έως 11 ετών
  • Έως 24 άτομα ανά slot
  • Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

*Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δεν θα πρέπει να απομακρύνονται από το χώρο της δραστηριότητας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλ. 2168091000