To 7ο Olympic Day Run Greece έρχεται στη Θεσσαλονίκη (29/9)

Το 7ο Olympic Day Run θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον μοναδικό επίσημο Ολυμπιακό αγώνα δρόμου της χώρας, με αγώνες 21 χλμ., 5 χλμ. και 1,5 χλμ.

Το 7ο Olympic Day Run Greece πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Καλαμαριάς και το ΔΚΟ OLYMPiA.

Το Olympic Day Run δίνει το παράγγελμα της εκκίνησης για τον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2024, προσφέροντας την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία, μέσα από το ανανεωμένο δρομικό του πρόγραμμα!

Για 7η συνεχή χρονιά, η καρδιά του παγκόσμιου θεσμού (Olympic Day) θα χτυπήσει δυνατά στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας χιλιάδες ξένους και Ελληνες δρομείς, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης, που θα τρέξουν μαζί με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκεριμένους αθλητές, αθλητικούς συλλόγους και σωματεία από όλη τη χώρα στις νέες απολαυστικότερες και πιστοποιημένες από την AIMS διαδρομές.

Παράλληλα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 130 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (1894) και την απόφαση για την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), το Olympic Day Run Greece επεκτείνει το πρόγραμμά του και πρωτοπορεί με τον Ημιμαραθώνιο Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου θα καλύψει, για πρώτη φορά στα χρονικά, ολόκληρο τον παραθαλάσσιο άξονα της πόλης, δημιουργώντας μια ευχάριστη και ταυτόχρονα απολαυστική διαδρομή, με θέα τα σημαντικότερα ιστορικά και τουριστικά τοπόσημα της πόλης.

Επιπλέον, ένα πλούσιο πολυήμερο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με άξονα τις Ολυμπιακές αξίες θα πλαισιώσει τον Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου, προσελκύοντας δρομείς, συλλόγους, οικογένειες και επισκέπτες από όλα τα μέρη της χώρας και του κόσμου.

Το παράλληλο πρόγραμμα του 7ου Olympic Day Run Greece ακολουθεί το Ολυμπιακό τρίπτυχο «αθλητισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση» μέσα από τις δράσεις: «Family Run+Fun» (αγώνας δρόμου για οικογένειες), «Olympic Day Park» (πάρκο δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους και οικογένειες), «Olympic Day: The Music Concert».

Στην Ελλάδα, ο μοναδικός στη χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου, το Olympic Day Run Greece, μόνο για το 2023, συγκέντρωσε αθλητές από 78 χώρες και 5 ηπείρους.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο και 10 χλμ. για ενήλικες, 5 χλμ. για ενήλικες και εφήβους και 1,5 χλμ. για όλες τις ηλικίες. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 7ου Olympic Day Run Greece.

Κλείστε τώρα θέση και ζήστε την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία, καθώς το Olympic Day Run αποτελεί τον επίσημο θεσμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που υλοποιείται σε άλλες 205 χώρες στον κόσμο με τη συμμετοχή πλέον των 5,5 εκατομμυρίων δρομέων ετησίως!

  • Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.
  • Εγγραφή μπορείτε να κάνετε και αυτοπροσώπως Δευτέρα έως Σάββατο, 10:00-16:00, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, τηλ 2310968531.

Για εγγραφές πατήστε εδώ.