Θέατρο σκιών στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλο το καλοκαίρι, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Οι παραστάσεις του θεάτρου σκιών, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα, Καραγκιόζη, ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 20:30, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120), θα παρουσιαστεί η παράσταση "Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο".
Φόβος και τρόμος κυριαρχεί στο ξενοδοχείο που εργάζεται ο Καραγκιόζης με τον Χατζηαβάτη. Το παλιό αφεντικό του ξενώνα, μαζί με τη σίγουρη καλοκαιρινή δουλειά που τους
έδωσε, τους άφησε και το πνεύμα των προγόνων του να τους τρομοκρατεί. Θα καταφέρει άραγε ο λαϊκός μας ήρωας να δώσει μια λύση στο μυστήριο που τους απειλεί;

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 20:30, στον προαύλιο χώρο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, θα παρουσιαστεί η παράσταση "Ο Καραγκιόζης στο Λούνα παρκ". Στην πόλη κάθε χρόνο λειτουργεί λούνα παρκ κι όλοι θέλουν να επισκέπτονται την κούνια. Ο Καραγκιόζης κι ο Χατζηαβάτης παίρνουν την άδεια από τον Βεζίρη να λειτουργήσουν την κούνια και να διασκεδάσουν τους φίλους τους. Παρελαύνουν από τον μπερντέ όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών, σκορπώντας γέλιο με τα απίστευτα παθήματα τους.