"Jump and win": Εργαστήρια για παιδιά 9-13 ετών στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει τη σειρά εργαστηρίων για τη δημιουργία platformer game στο Scratch, Jump and win, για παιδιά ηλικίας 9-13 ετών (παιδιά που έχουν τελειώσει την Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου).

Εξερευνήστε τον κόσμο του προγραμματισμού μέσα από το περιβάλλον του Scratch, εκεί όπου με τη βοήθεια των blocks προγραμματισμού μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά παιχνίδια. Σε αυτήν τη σειρά εργαστηρίων θα δημιουργήσετε το δικό σας παιχνίδι τύπου platformer.

Αρχικά, αφού τα παιδιά χωριστούν σε ομάδες, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σχεδίασης θα φτιάξουν μοναδικές πίστες, χαρακτήρες και animation για να αλλάζουν οι χαρακτήρες μορφή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Θα προσθέσουν εμπόδια και αντικείμενα που θα πρέπει να συλλέξει ο παίκτης. Στη συνέχεια θα προγραμματίσουν τον παίκτη ώστε να κινείται και να αλληλεπιδρά κατάλληλα με τα υπόλοιπα αντικείμενα του παιχνιδιού όπως τα αντικείμενα παγίδες. Τέλος, η κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να δημοσιεύσει και να μοιραστεί το παιχνίδι της με τους υπόλοιπους.

Στόχοι; Μέσα από τον προγραμματισμό των χαρακτήρων, να γνωρίσουν τις μεταβλητές, τους τελεστές, τις προγραμματιστικές δομές όπως είναι η δομή επανάληψης και η δομή ελέγχου. Να εμπλουτίσουν τις σχεδιαστικές τους ικανότητες δημιουργώντας τα δικά τους μοντέλα. Να εξασκήσουν την αλγοριθμική μας σκέψη μέσα από τη σειρά εντολών που θα αναθέτουν στους χαρακτήρες τους. Και φυσικά να συνεργαστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα εργαλεία τους; Φυσικά τα blocks προγραμματισμού, η δημιουργικότητα και η περίσσια φαντασία τους. Το αποτέλεσμα; Το δικό τους platformer παιχνίδι!

  • Διάρκεια: Σειρά 3 εργαστήριων | 120 λεπτά το κάθε εργαστήριο
  • Απευθύνεται σε ηλικίες: 9-13 ετών
  • Εισηγήτρια: Μαρία Καζαμία
  • Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 9/7, 10/7, 11/7 Ι 11:00-13:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο
Τηλ. 2109469600