"Ωκεανοί Πολιτισμών": Θεματική εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ωκεανών με μια ξεχωριστή θεματική εμπειρία επίσκεψης, στη μόνιμη έκθεσή του «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών».

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 17.00, η δράση «Ωκεανοί Πολιτισμών» Συνδέσεις και αποκλίσεις, είναι μία θεματική εμπειρία επίσκεψης για εφήβους και ενήλικες.

Οι μεγάλοι ωκεανοί της γης, Ατλαντικός, Ειρηνικός και Ινδικός, μας εισάγουν στους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου και μας υποδεικνύουν έναν χάρτη διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Τον χάρτη της παράλληλης σύγκρισης ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή. Μία συγκριτική, φιλοσοφική γενεαλογία του Πολιτισμού έρχεται να μας αποκαλύψει συνδέσεις και αποκλίσεις ανάμεσα στα σπουδαιότερα πολιτισμικά παραδείγματα της ιστορίας.

Αλήθεια, πώς φτάσαμε να μιλάμε σήμερα για Δυτικό και Ανατολικό Πολιτισμό; Και, τι είναι αυτό που διαχωρίζει την Ανατολή από τη Δύση; Οι «Ωκεανοί των Πολιτισμών» κρύβουν τις απαντήσεις και εμείς είμαστε έτοιμοι να πλεύσουμε στις θάλασσές τους. Θάλασσες δημιουργίας, ενότητας και διαχωρισμού δεν έχουν πάψει από τότε να αναδύουν κύματα σκέψης και οργάνωσης της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου σε παγκόσμια κλίμακα.

Με όχημα τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών θα ανακαλύψουμε τι μπορεί να είναι αυτό που πυροδοτεί μία σειρά από εκφάνσεις δημιουργικότητας στην εξέλιξη της ζωής και τι μπορεί να σηματοδοτεί τον πυρήνα της ανάπτυξης ενός ολόκληρου πολιτισμικού παραδείγματος. Δύση ή Ανατολή; Ή μήπως και τα δύο μαζί; Ένας ξεχωριστός διάλογος ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Foucault έχει τη δική του απάντηση κι εμείς τη δική μας επιλογή.

Γενικές πληροφορίες:

  • Η δράση απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.
  • Κόστος συμμετοχής: 5€
  • Διάρκεια εργαστηρίου: 60΄
  • Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη της δράσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2114110044 έως και μια ημέρα πριν.

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
Τηλ. 2114110044