Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» και σε συνεργασία με την Ομάδα Μουσειακής Αγωγής, με υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Δέσποινα Καλεσοπούλου και μέλη φοιτήτριες του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), πραγματοποιεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3 έως 6 χρόνων.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ερευνώντας και αξιοποιώντας τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, σχεδίασε και θα υλοποιήσει τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρες 11:00 – 12:00 / «Τα παιχνίδια της Καλήπιας»
Τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος θέλει να πάρει τα παιχνίδια σου; Και τι μπορεί να μας μάθει η Καλήπια ώστε να λύνουμε τις διαφορές μας χωρίς να μαλώνουμε;

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρες 13:30 – 14:30 / «Φιγούρες από σκιά»
Παιχνίδια με το φως και τις σκιές και αρχηγό τον Καραγκιόζη!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995-6, Τρίτη έως Παρασκευή 9:00-15:00.

Επίσης, το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρες 11:00 – 15:00, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο υποδέχεται στο έκθεμα Παιχνιδότοπος, την ομάδα KidIn the Field για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων μαζί με οικογένειες με παιδιά ηλικίας 0-3 χρόνων.

Φανταστείτε Μουσεία που υποδέχονται τα μωρά από τους πρώτους μήνες της γέννησης. Φανταστείτε μωρά να μεγαλώνουν μέσα στα Μουσεία, να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και τον πολιτισμό. Φανταστείτε μεγάλους να ακολουθούν σε αυτό το ταξίδι. Μεγάλους που γνωρίζουν και κατανοούν τα μωρά τους μέσα σε χώρους τέχνης, ιστορίας και πολιτισμού. Και όλοι μαζί αφήνουν το αποτύπωμά τους σε έναν κόσμο που αλλάζει, όπου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών ακούγονται και θρέφουν το πνεύμα και την ψυχή τους.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Βασ. Γεωργίου B 19, Αθήνα
Τηλ: 2103312995