"Pie in the Sky" από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Όταν το σώμα γίνεται φωνή, όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί. Το Pie in the Sky προσγειώνεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 25 και 26 Μαΐου 2024, για τρεις μόνο παραστάσεις και γίνεται η αφετηρία για μια μοναδική βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους θεατές.

Ένα έργο σύγχρονου χορού, το Pie in the Sky αποτελεί ένα ντουέτο που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής η χορογράφος και χορεύτρια Γεωργία Βαρδαρού μαζί με την κόρη της Μυρτώ Sanchis Βαρδαρού, σε σκηνογραφία Ελένης Χαϊδεμενάκη και φωτισμούς Salva Sanchis, το οποίο θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει αμέσως μετά ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό εργαστήριο κίνησης για παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες.

Οι συμμετέχοντες/ουσες, αμέσως μετά την παράσταση, μέσα από τις τεχνικές σύγχρονου χορού που θα προτείνουν οι δύο χορεύτριες, θα αυτοσχεδιάσουν το δικό τους ντουέτο χορού, θα γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και θα παρακινηθούν να προσεγγίσουν την κίνηση ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων, αλλά και ως μηχανισμό ενεργοποίησης της ελπίδας και της δύναμης. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία, θα γνωρίσουν από κοντά το πώς δομείται μια παράσταση του είδους.

Το Pie in the Sky δημιουργήθηκε από τη Γεωργία Βαρδαρού και την κόρη της με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας του COVID-19. Η Γεωργία Βαρδαρού σημειώνει: «Περιορισμένες, μεταξύ του σαλονιού μας και ενός μικρού πολιτιστικού κέντρου στο διπλανό χωριό, αρχίσαμε να δημιουργούμε και να χορεύουμε αφήνοντας τη φαντασία μας να πλανιέται προς το σύμπαν. Οι σκοτεινές μέρες εναλλάσσονταν με μέρες γεμάτες αστρικό φως και τα ταβάνια γέμιζαν με πλανήτες και μακρινά άστρα. Γεννιόταν ανά στιγμές η ελπίδα ενός πιθανού τέλειου κόσμου εκεί ψηλά. Ατελείωτες, μύχιες ελπίδες για το μέλλον. Κι όμως, ίσως ήμαστε ακινητοποιημένες κοιτάζοντας το παρελθοντικό φως αυτών των οντοτήτων του ουρανού. Δημιουργώντας και χορεύοντας ο σκηνικός κόσμος μάς ενεργοποιεί και πάλι με δόσεις ελπίδας και δύναμης».

  • Για την καλύτερη υλοποίηση του εργαστηρίου συστήνεται κάθε παιδί να συνοδεύεται από ένα μόνο κηδεμόνα
  • Τιμές εισιτηρίων: €15 για κάθε παιδί συνοδευόμενο από έναν κηδεμόνα, €12 για κάθε επιπλέον θεατή
  • Διάρκεια: περ. 120 λεπτά χωρίς διάλειμμα (30 λεπτά παράσταση, 90 λεπτά εργαστήριο)
  • Προτεινόμενες ηλικίες: 6 έως 9 ετών
  • Για περιορισμένο αριθμό θεατών
  • Προπώληση: ticketservices.gr

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςΛ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλ. 2130885700