Δασοσυναλία & Family Forest Day από τις Ομάδες Δάσους και τα Ζαμομίνια

Οι Ομάδες Δάσους υποδέχονται για δεύτερη φορά τα Ζαμομίνια στα βάθη του δάσους στον Υμηττό, για μια ημέρα γεμάτη με μουσική από την αγαπημένη μας μπάντα, ιστορίες και μελωδίες για να κουνηθούμε και να τραγουδήσουμε ρυθμικά!

Φλάουτο, κιθάρα, σαξόφωνο, κλαρίνο και μικρά κρουστά ενώνονται με τις πιο γλυκές μουσικές αφηγήσεις υπό τη σκιά των πεύκων. Ύστερα με έμπνευση την Ζαμομίνιο-εμπειρία μας, στο δάσος θα έχουν στηθεί όλα τα χρώματα, οι κλωστές και υλικά κάθε λογής, μικρά εργαστήρια κατασκευών και εικαστική γωνιά για τα παιδιά και τους γονείς. Και για εσάς που θέλετε να μάθετε πώς να ανακαλύπττετε τις μυστικές γνωνιές του βουνού, μια περιπετειώδης εξερεύνηση με τις Ομάδες Δάσους θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Μια ανοιξιάτικη και γιορτινή Κυριακή στο δάσος με μουσική και ρυθμό από τα φοβερά Ζαμομίνια και δράσεις από τις Ομάδες Δάσους που θα μας φέρουν λίγο πιο κοντά στο δάσος, λίγο πιο κοντά στη φύση!

Το τραγούδι που ενέπνευσε αυτή τη σύμπραξη είναι "Το δάσος", που αφηγείται την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών πλασμάτων, των διαφορετικών ζώων μέσα στο οικοσύστημα του δάσους, καλώντας μας να τα γνωρίσουμε, ξυπνώντας την περιέργειά μας να μάθουμε πώς μοιάζουν, πόσο μεγάλα είναι, τι μπορούν να κάνουν... κι όλα αυτά με χιούμορ και μουσική που αγαπάς από το πρώτο άκουσμα! Κάμπια, χελώνα, σκουλήκια και άλλα πολλά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και πλέκουν μια ξεσηκωτική μουσική ιστορία που θέλουμε να τη χορεύουμε ξανά και ξανά μαζί με τους "Πειρατές", την "Κάμπια τη Σωσώ", τη "Χελώνα"  και όλες τις άλλες, χοροπηδώντας κάτω από τα πεύκα ή και ξαπλώνοντας και αγγίζοντας το χώμα ακολουθώντας τις μουσικοκινητικές οδηγίες και  τα καλέσματα των Ζαμομινίων!

Την Κυριακή, 19 Μαίου στις 11.00, το ραντεβού είναι στην είσοδο πάρκου Νεαπόλεως (Καραολή Δημητρίου & Ανατολής) για να περπατήσουμε όλοι και όλες παρέα το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στις μουσικές των Ζαμομινίων.

Το συνολικό Πρόγραμμα - Δασοσυναυλία, Εργαστήρια, Εξερεύνηση, θα διαρκέσει από τις 11.00π.μ (συνάντηση στην είσοδο) έως τις 14.00μ.μ και στη διάρκεια αυτού, αλλά και πιο μετά κάθε οικογένεια μπορεί να κάνει το πικ νικ της στο άπλωμα.

*Οι Ομάδες Δάσους σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για παιδιά προσχολικής και σχολική ηλικίας βασισμένες στο ελεύθερο παιχνίδι, την εξερεύνηση και τις διαδρομές που μας δίνει το δάσος. Στόχος των προγραμμάτων είναι το δάσος να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Βασικοί σκοποί των Ομάδων είναι η ενδυνάμωσή των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, η δημιουργία αυθεντικών σχέσεων εντός σταθερών ομάδων και η σταδιακή καλλιέργεια φιλοπεριβαλλοντικών συνηθειών.

*Τα Ζαμομίνια είναι  μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων, παιδαγωγών, μουσικών και εικαστικών που από το 2020 φτιάχνουν τραγούδια για παιδιά, τα ενορχηστρώνουν και τα τραγουδούν δυνατά για να εμπνεύσουν και να ξεσηκώσουν.Ποικίλα μουσικά όργανα, πρωτότυπες ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων παιδιών. Στις εμφανίσεις τους σε παρασύρουν με το χιούμορ και τα καλέσματά τους, αναζητώντας πάντα την αλληλεπίδραση με το κοινό τους!

  • Εξοπλισμός: Χαλάκι ή κουβέρτα πικ νικ, σνακ και νερό
  • Εισιτήριο: 22€
  • Προπώληση: more.com